Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marokańska sałatka z melona (arbuza) i pomarańcza

Składniki:

  • 6 pomarańczy
  • 1 melon
  • szczypta cynamonu
  • kilka świeżych listków mięty
  • 2 łyżki koniaku

 Sposób przyrządzenia:
Melon obrać ze skóry, usunąć nasiona, pokroić w kostkę o boku 2 cm. 4 pomarańcze obrać ze skóry, bardzo ostrym nożem skroić biała błonę, pokroić w kostkę podobną do kostek z melona. Z 2 pomarańczy wycisnąć sok, zmiksować z 4 listkami mięty, cynamonem i koniakiem. Kostki pomarańcza i melona wymieszać, rozłożyć do 4 pucharków, polać sokiem z dodatkami. Schłodzić. Podając udekorować listkami mięty. Znakomicie orzeźwia.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Martusia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *