Marchewkowo-selerowa surówka
Marchewkowo-selerowa surówka 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 25 dag marchwi
- 15dag selera
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- sól
- cukier
- cytryna
Sposób wykonania:
-
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Następnie obranego selera również zetrzeć na tarce i dodać do marchewki.
Całość skropić sokiem z cytryny aby warzywa nie ściemniały.
Następnie polać olejem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Przemieszać i na koniec posypać jeszcze posiekana natką pietruszki.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: wtorek, 17, wrzesień 2013 12:06
- Aldona Kmita
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing