Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Maliny na spodzie z herbatników

Składniki:

  • 1 ½ szkl. pokruszonych herbatników czekoladowych
  • ¾ kostki masła
  • maliny
  • masło do formy
  • 1 szkl. białego sera
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • łyżeczka cukru pudru
  • zagęstnik
  • łyżka cukru pudru

Sposób wykonania:

  1. Miękkie masło wymieszać z pokruszonymi herbatnikami po czym wyłożyć dno formy wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
    W między czasie śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru po czym nie przerywając ubijania dodać ser a na koniec zagęstnik.
    Na podpieczonym cieście wyłożyć grubą warstwę śmietany, wyrównać powierzchnię i wstawić na kilka godzin do lodówki.
    Przed podaniem na samej górze ułożyć połówki winogron jedna obok drugiej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *