Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z kurkami i fasolką- Iwony

Składniki:

  • 25 dkg fasolki szparagowej
  • 20 dkg makaronu rurki
  • 15 dkg świeżych kurek
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebulka
  • ząbek czosnku
  • 4 litry wody
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Fasolkę  umyć, odciąć końce. Zagotować wodę, osolić, włożyć  fasolkę, gotować ok10 minut na pół twardo. Wyjąć  i natychmiast zanurzyć w zimnej wodzie. Do tej samej wody wrzucić makaron i gotować 15 minut, odcedzić. Grzyby umyć. Czosnek i cebulę obrać, posiekać i przesmażyć na rozgrzanym oleju i maśle, dodać grzyby i mieszając smażyć około 5 minut, dołożyć fasolkę, podlać odrobiną wody. Szybko zagotować, wymieszać z natką pietruszki i makaronem. Przyprawić pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *