Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z jabłkami i serem

Składniki:

  • 1 małe opakowanie makaronu świderki
  • 15 dkg twarogu
  • 4 duże jabłka
  • ¼ szklanki cukru
  • 2 łyżki masła
  • cukier waniliowy
  • szczypta cynamonu
  • otarta skórka z pomarańczy


    Sposób przyrządzenia:

    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki, podlać wodą i rozgotować. Dodać cukier i jeszcze moment poddusić, dodać szczyptę cynamonu, startą skórkę pomarańczową i starty twaróg. Makaron wyłożyć na talerze, na wierzch wyłożyć przygotowane jabłka z serem, posypać cukrem waniliowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *