Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron spaghetti z paluszkami krabowymi

Składniki:

    • 50 dkg makaronu spaghetti
    • 50 dkg paluszków krabowych lub mięsa z kraba
    • 4 drobno posiekane ząbki czosnku
    • 4 papryki, pozbawione nasion, drobno pokrojone
    • 1 łyżka oliwy
    • posiekana natka pietruszki
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    W woku lub dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i paprykę, smażyć przez 30 sekund, dodać rozdrobnione paluszki krabowe mieszając smażyć kolejne 30 sekund, odstawić z ognia. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, zahartować zimną wodą, odcedzić. Przełożyć makaron na patelnie, dodać posiekaną pietruszkę, przyprawić, smażyć kilka minut mieszając. Podawać natychmiast po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *