Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron cannelloni z mięsem i pieczarkami

Składniki:

    • 1 opakowanie makaronu cannelloni
    • 1/2 kg mielonego lub pokrojonego w kostkę mięsa
    • 30 dkg pieczarek
    • 1 małe opakowanie śmietany 18%
    • 1 torebka sosu do spagetti
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 20 dkg żółtego potartego sera
    • sól, pieprz i odrobinę przyprawy do mięsa mielonego


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso wyłożyć na patelnię i podsmażać na wolnym ogniu ( nie trzeba wtedy dodawać dodatkowego tłuszczu) dodać drobno posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki. Na koniec dodajemy sól, pieprz , przyprawę do mięsa mielonego i czosnek. Tak przygotowanym farszem wypełnić makaron, układamy go w naczyniu żaroodpornym lub w formie do pieczenia ciast. Śmietanę mieszamy z sosem do spaghetti i potartym serem, polewamy makaron i wkładamy do piekarnika na około 40 minut. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C. Jeżeli naczynie lub forma są małe układamy makaron warstwowo pamiętając aby każdą warstwę polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *