Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Leczo Eweliny

Składniki :

  • 1 kg parówki grubej
  • 50 dkg pieczarek
  • 8 cebul
  • groszek konserwowy razem z wodą
  • przecier pomidorowy
  • sól, pieprz
  • śmietana
  • odrobina mąki

Sposób wykonania:

  1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, dodać pokrojone pieczarki i dusić razem. Parówkę obrać ze skórki i pokroić w pół plasterki, dodać do podsmażonej cebuli z pieczarkami i razem jeszcze podsmażyć. Przełożyć to wszystko do garnka nalać wody, dodać groszek razem z wodą dodać przecier pomidorowy i chwilę pogotować. Na końcu zaprawić rozmieszaną mąką ze śmietaną i doprawić do smaku i jeszcze raz zagotować.
    Przepis nadesłany na konkurs „Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta” przez Ewelinę Gierłach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *