Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurcze faszerowane po polsku

 

Składniki:

  • 1 kurczak
  • ½ kostki masła
  • sól
  • pieprz

     

    Farsz:

  • czerstwa bułka
  • 1 szkl. mleka
  • łyżka masła
  • jajko
  • wątróbka i serce kurczaka
  • natka pietruszki

 

 

Sposób wykonania:
Oczyszczonego kurczaka natrzeć solą wewnątrz i zewnątrz po czym wstawić do lodówki na 1 godzinę.
W między czasie pokroić drobno podroby, dodać do nich namoczą bułkę, żółtka oraz łyżkę masła.
Całość dokładnie wyrobić po czym dodać białka ubite na sztywną pianę oraz posiekaną natkę pietruszki.
Delikatnie połączyć.
Powstałym farszem nadziać kurczaka, którego zaszyć i przełożyć do brytfanny z rozgrzanym masłem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 1 godziny.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *