Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczakowe curry

Skład:

  • 300 g filetu z kurczaka
  • 200 g kiełków (mogą być marynowane)
  • 200 g pomidorków koktajowych
  • 1 słoiczek marynowanych miniaturowych kolb kukurydzy
  • Olej,
  • sol, pieprz
  • 1 łyżka curry
  • 1-2 łyżki mąki
  • 150 ml śmietany
  • 250 ml bulionu odrobina
  • soku cytrynowego

Sposób wykonania:

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokoić na cienkie paski. Kiełki i kukurydze odsączyć z zalewy, umyć pomidorki. Rozgrzać olej na głębokiej patelni, porcjami obsmażać mięso, doprawić solą i pieprzem, dodać curry i mąkę, podlać śmietaną i bulionem, doprowadzić do wrzenia. Do patelni wrzucić kiełki, kukurydzę i pomidorki, przyprawić solą i pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z chińskim makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *