Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z porami w sosie curry

Składniki:

    • 50 dag piersi kurczaka
    • 35 dag pora łyżka mąki
    • 3 łyżeczki curry (może być mniej bo trochę pikantne )
    • 1/8 l białego wina
    • 1/4 l bulionu drobiowego
    • 1/8 l śmietany
    • jabłko
    • 3 mandarynki
    • olej
    • sól i pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso pokroić na kawałki, obsmażyć na oleju, przyprawić. Zdjąć z patelni. Pory pokroić w krążki i podsmażyć w pozostałym po mięsie tłuszczu, posypać mąką i curry. Wino, bulion i śmietanę wymieszać. Dodać do mięsa i dusić razem przez 10 minut. Jabłko obrać, pokroić w plastry. mandarynki obrać, podzielić na cząstki. Dodać do mięsa, dusić razem przez 5 minut. Smacznego!
    Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” przez Agap

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *