Kurczak w sosie pieczarkowym Beaty
Kurczak w sosie pieczarkowym Beaty0 out of 5 based on 0 voters.
Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na pysznego kurczaka w sosie pieczarkowym. Lista zakupów: pierś z kurczaka, pieczarki, śmietana, czosnek.
Składniki:
- skladniki zamien
- skladniki zamien
- 500 g filetów z piersi kurczaka
- 1 czosnek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 350 g pieczarek
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 200 ml śmietanki
- 30 g parmezanu
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Kurczaka pokroić w kostkę.Obrane pieczarki pokroić na mniejsze kawałki.Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą.Gdy lekko się poddusi wrzucić mięso.Trzymać chwile na ogniu, aż mięso się lekko podsmażyć po czym dorzucić pieczarki,Całość przesmażyć.Następnie wlać śmietankę.Dodać oregano i bazylię.Dusić jeszcze przez chwilę, aż powstanie gęsty sos.Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem posypać startym parmezanem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Piersi z kurczaka
- Opublikowano: czwartek, 26, listopad 2020 10:28
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany