Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w sosie grzybowym

Składniki:

 

  • 4 filety z kurczaka
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • sos borowikowy w proszku lub gorący kubek

 

Sposób przyrządzenia:
Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry, obrumienić na połowie masła, odłożyć. Na pozostałym maśle obrumienić wcześniej umyte i osuszone filety z kurczaka. Przygotować wg przepisu producenta sos borowikowy lub gorący kubek (2 szklanki), wymieszać z sokiem cytrynowym. Pieczarki, filety i sos przelać do rondla, dusić na małym ogniu około 25 minut. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *