Kurczak w marchewce
Kurczak w marchewce4.47 out of 5 based on 62 voters.
Składniki:
- mięso z kury 0,5 kg
- marchewka 4 sztuki
- pietruszka 1 sztuka
- sól
- pieprz
- pieprz ziarnisty
- ziele angielskie
- wegeta
Sposób przyrządzenia:
Kurczaka należy umyć, osuszyć i włożyć do garnka, zalać wodą i obgotować
około 40 minut. W drugim garnku należy zagotować wodę, wrzucić do niej
obgotowanego kurczaka i gotować, wrzucić startą na tarce jarzynowej o
grubych oczkach marchewkę i pietruszkę, dodać przyprawy i gotować do
miękkości. Podawać z ryżem lub ziemniakami.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: środa, 23, grudzień 2009 08:17
- albertos
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany