Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po afgańsku 2

Składniki:


– 2 duże piersi z kurczaka (około ½ kg)
– 2 duże ząbki czosnku
– opakowanie jogurtu naturalnego
– ½ łyżeczki soli
– ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
– sok i miąż z dużej cytryny

Wykonanie:
Wsyp sól i czosnek do metalowej miski, zmiażdż wszytko na jednolitą masę, dodaj jogurt, pieprz, miąż I sok z cytryny, wszystko wymieszaj.
Piersi z kurczaka lekko ponacinaj, umieść w marynacie. Przykryj miskę i umieść w lodówce. Mięso powinno się marynować, co najmniej przez noc, a jeśli możliwe przez półtora dnia.
Piec na patelni grillowej lub na grillu przez około 8 do 10 minut z każdej strony.

3 comments for “Kurczak po afgańsku 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *