Kurczak na patyku Ewy
Kurczak na patyku Ewy 0 out of 5 based on 0 voters.
Pomysł na szybką przekąskę z kurczaka. Czyli proste szaszłyki z kurczaka. Do ich wykonania potrzebujesz: piersi z kurczaka, tymianku, słodkiej papryki.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- 1 łyżeczka lubczyku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól

Sposób wykonania:
-
Kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić w dużą kostkę.Do miseczki przełożyć słodką paprykę, tymianek, pieprz ziołowy oraz przyprawę do kurczaka.Wrzucić jeszcze lubczyk i zalać całość oliwą z oliwek.Dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Wymieszać, aby równomiernie okryło się marynatą.Odstawić na kilka godzin.Następnie nabijać na patyczki od szaszłyków.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.Podawać z ulubionym sosem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: środa, 04, listopad 2020 20:59
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany