Kura zapiekana w majonezie
Kura zapiekana w majonezie 4.42 out of 5 based on 237 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
-
Filety zalać wodą i ugotować po czym je odcedzić, natrzeć czosnkiem i oprószyć solą.
Następnie filety ułożyć w naczyniu żaroodpornych wysmarowanym masłem.
Na filetach ułożyć plastry ugotowanych ziemniaków oraz talarki cebuli.
Całość zalać majonezem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewelina Maj
- Szczegóły
- Kategoria: Drób
- Opublikowano: poniedziałek, 05, październik 2009 08:15
- Ewelina Maj
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany