Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kura w rosole

Składniki:

  • kura
  • porcja włoszczyzny
  • 7 dag cebuli
  • natka pietruszki
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kurę oprószyć solą i odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie przełożyć do garnka zalać wodą i doprowadzić do wrzenia pozostawić na małym ogniu na około 90 minut.
    W między czasie obrać i pokroić włoszczyznę, którą zarumienić i wrzucić do zupy, gdy kura będzie na wpółmiękka.
    Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z gotowego wywaru wyjąć pora, pietruszkę oraz seler a kurę pokroić na mniejsze porcje i ponownie włożyć do rosołu.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem i natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *