Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche ciasteczka orzechowe

Składniki:

 

  • 60 dag mąki
  • 1 3/5 kostki masła
  • 2 łyżki kwaśnej  śmietany
  • 20 dag cukru pudru
  • 3 żółtka
  • szczypta soli
  • 1 szkl. rozdrobnionych orzechów

 

 

Sposób wykonania:
Masło posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, cukier oraz sól.
Całość dokładnie wyroić.
Do ciasta można dodo dać jeszcze śmietanę.
Powstałe ciasto owinąć w folie aluminiową i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie ciasto rozwałkować i pokroić na romby.
Posypać je orzechami, lekko wciskając w ciasto.
Wstawi do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *