Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche babeczki z cynamonem

Składniki:
• mąka 40 dag
• masło 20 dag
• cukier puder 15 dag
• żółtka 3 sztuki
• kakao 2 dag
• mak 2 dag
• cynamon 10 dag
• cukier waniliowy

Sposób przyrządzenia:
Żółtka należy utrzeć z cukrem pudrem, mąkę należy przesiać na stolnicę,
posiekać ją z tłuszczem i masą żółtkowo-cukrową, wyrobić ciasto i
podzielić je na 4 części. Do pierwszej dodać kakao, do drugiej cynamon,
do trzeciej mak, a do czwartej cukier waniliowy. Każdą część należy
dobrze wyrobić, a następnie schłodzić. Gdy ciasto stężeje należy
przepuścić je przez maszynkę, formować ciasteczka i piec około 15 minut
w piekarniku nagrzanym do 180 stopni( na zloty kolor).

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *