Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche babeczki Ilony

Składniki:

  • mąka 40 dag
  • masło 20 dag
  • cukier puder 15 dag
  • żółtka 3 sztuki
  • kakao 2 dag
  • mak 2 dag
  • cynamon 10 dag
  • cukier waniliowy

    Sposób przyrządzenia:
    Żółtka należy utrzeć z cukrem pudrem, mąkę należy przesiać na stolnicę,
    posiekać ją z tłuszczem i masą żółtkowo-cukrową, wyrobić ciasto i
    podzielić je na 4 części. Do pierwszej dodać kakao, do drugiej cynamon,
    do trzeciej mak, a do czwartej cukier waniliowy. Każdą część należy
    dobrze wyrobić, a następnie schłodzić. Gdy ciasto stężeje należy
    przepuścić je przez maszynkę, formować ciasteczka i piec około 15 minut
    w piekarniku nagrzanym do 180 stopni( na zloty kolor).

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *