• 5 ziemniaków
  • 100g szynki
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 jajo
  • 2 łyżki tartej bułki
  • olej do smażenia
  • mąka, sól

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki ugotowane przepuścić przez maszynkę, zmieszać ze śmietaną i mąka. Dodać sól i drobno pokrojoną szynkę. Zrobić wałek, pokroić go na kawałki, formować niewielkie krokiety, po czym panierować je w mące, a następnie w rozbitym jaju i tartej bułce. Smażyć na gorącym oleju. Szynkę można zastąpić wędzoną rybą lub wędzonym boczkiem itp. Można je podawać z warzywami na ciepło np z duszoną marchewką albo ze szpinakiem.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi