Krewetkowe spaghetti Marty
Krewetkowe spaghetti Marty0 out of 5 based on 0 voters.
Makaron i krewetki to idealne połączenie. Wypróbuj przepis Marty na pyszne spaghetti z krewetkami. Lista zakupów; krewetki, makaron, czosnek, suszone pomidory.
Składniki:
- 250 g krewetek
- 300 g makaronu spaghetti
- 200 g suszonych pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- 100 ml białego, wytrawnego wina
- 1 łyżka masła
- 1 pęczek zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.W między czasie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Wrzucić go na patelnie z rozgrzanym masłem i poddusić.Następnie dodać krewetki i chwilę trzymać na ogniu, aż się zaróżowią.Wówczas zalać całość winem.Dodać suszone pomidory pokrojone na małe kawałki.Trzymać na ogniu, aż wino odparuje.Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z krewetkami.Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Krewetki
- Opublikowano: niedziela, 27, wrzesień 2020 12:06
- Monia