Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z żółtą papryką

Składniki:

  • 250 g krewetek
  • 1 cebula
  • ½ żółtej papryki
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • 50 ml białego wina
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwę, po czym dodać paprykę pokrojoną w paski.
    Doprawić do smaku solą i dusić do miękkości.
    W między czasie krewetki obsmażyć na oliwie i zalać je winem.
    Doprawić do smaku solą i trzymać jeszcze  na ogniu 3 minuty.
    Po tym czasie dodać paprykę z cebulą.
    Całość wymiesza i doprawić jeszcze do smaku pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *