Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z pomidorami i cebulką

Składniki:

  • 50 dkg oczyszczonych krewetek
  • 2 pomidory
  • 2 cebule
  • 1 liść laurowy
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • posiekana nać kolendry, majeranek
  • sól, pieprz


 

Sposób przyrządzenia:
Krewetki opłukać, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać pomidory, zioła, przyprawy. Dusić mieszając 5 minut, podlać odrobiną wody.  Dodać krewetki i powoli dusić kolejne 5 minut. Skorygować smak i podawać.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *