Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z jajkiem

Składniki:

  • 8 krewetek
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka wina ryżowego
  • 1 łyżeczka soli
  • olej arachidowy

Sposób wykonania:

  1. Mąkę wymieszać z imbirem po czym obtoczyć w niej krewetki z obranymi skorupkami.
    Następnie olej razem z winem rozgrzać po czym wrzucić na nie krewetki.
    Trzymać na ogniu około 1 minuty.
    Po tym czasie dodać roztrzepane jajka z posiekaną dymką oraz solą.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu aż jajka się zetną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *