Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w sosie śmietanowym

 

Składniki:

  • 70 dag krewetek
  • 2 łyżki masła
  • ½ szkl posiekanej cebuli
  • 30 dag pieczarek
  • ¼ łyżeczki suszonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki kardamonu
  • ½ łyżeczki zmielonego kuminu
  • sok z 1 limetki
  • 1 szkl kwaśnej śmietany
  • ½ szkl jogurtu naturalnego
  • ¼ szkl posiekanej kolendry

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebule, paprykę oraz pokrojone pieczarki.
Wówczas dodać krewetki i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na ogniu około 3 minut po czym dodać kardamon oraz kumin.
Dokładnie wymieszać i dodać jeszcze sok z limonki, śmietanę oraz jogurt.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Podawać z ugotowanym ryżem posypane kolendrą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *