Krewetki w paprykowym sosie

20045
com_content.article
(Oddano 79 głosów z średnią 4.61 z 5)
Krewetki w paprykowym sosie 4.61 out of 5 based on 79 voters.


Składniki:


  • 200 g czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 75 m białego wina
  • 200 ml fondu z homara
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • 2 łyżki creme fraiche
  • 200 g krewetek
  • 1 łyżka oleju chili


    Sposób wykonania:

    Cebulkę czosnek posiekać a paprykę pokroić w kostkę i razem dusić około 5 minut.
    Po tym czasie wlać wino i dodać fond z homara.
    Dokładnie wymieszać i gotować około 4 minuty.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką w proszku.
    Na koniec dodać jeszcze creme fraiche.
    Następnie krewetki oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju i przełożyć do sosu.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi