Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki pieczone w plastrach szynki

Składniki:

  • 12 sztuk oczyszczonych krewetek tygrysich
  • 12 plasterków wędzonej szynki
  • 24 listki bazylii
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz, papryka


    Sposób przyrządzenia:

    Krewetki wypłukać, osuszyć. Rozłożyć plastry szynki, na każdym ułożyć przyprawioną krewetkę i 2 listki bazylii. Zwinąć w ciasny rulon, skropić oliwą. Piec 8 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Podawać na półmisku udekorowanym listkami sałaty.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Patrycję Pankowską

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *