Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kremowiec

Od wielu lat dyżurny "torcik" na moje imieniny W pracy i w domu

Składniki:


  • 3 szklanki mleka
  • 6 żółtek
  • 5 łyżek mąki
  • 5-6 łyżek cukru zapach lub cukier waniliowy
  • 1,5 kostki masła
  • 3 łyżki kakao
  • owoce do przekładania (truskawki,porzeczki lub brzoskwinie z puszki najlepsze)
  • rodzynki
  • galaretka na wierzch

Sposób przyrządzenia:
Mąkę utrzeć z żółtkami.Po trochu dodawać mleko, cukier i zapach.Ostrożnie (nie wolno przypalić) zagotować.Masa powinna zgęstnieć.Ostudzić kilka razy mieszając.Utrzec z masłem, podzielić na dwie części.Do jednej dodać kakao.Układać w małej tortownicy.Na dno rodzynki, na nie połowę jasnego kremu, owoce, ciemny krem,owoce i resztę jasnego.Ozdobić i zalac galaretką – pasującą do użytych owoców. Jola

2 comments for “Kremowiec

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *