Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kremarz-przekładaniec

Składniki na ciasto:

  • 2 i 4/5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 3/5 kostki masła
  • 2 łyżki miodu
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki na krem:

  • 1 szklanka mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 3/5 kostki masła

Sposób przyrządzenia:
Zagnieść ciasto i podzielić je na trzy części. Rozwałkować i wyłożyć na posmarowane tłuszczem blachy.Piec kolejno na złoty kolor ok. 15 minut w temp. 200-220 stopni. Mleko z mąką na krem zagotować na maleńkim ogniu, ciągle mieszając. Powstałą masę wystudzić, a następnie zmiksować z cukrem i masłem. Przełożyć kremem placki. Ciasto posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *