Krem ze szparagów Oli
Krem ze szparagów Oli0 out of 5 based on 0 voters.
A teraz przepis dla miłośników zup kremów. Tym razem podajemy przepis jak przygotować krem ze szparagów. Lista zakupów: szparagi, cebula, czosnek, ziemniaki.
Składniki:
- 1 pęczek szparagów
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 2 ziemniaki
- 1 seler
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Szparagi dokładnie oczyścić, odcinając zdrewniałe końcówki.Obraną cebulę posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.Wrzucić do garnka z rozgrzaną oliwą i lekko przesmażyć.Wówczas dodać szparagi, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz obranego i pokrojonego selera.Całość zalać wodą, aby wszystkie warzywa były nią zakryte.Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw.Wówczas zdjąć garnek z ognia.Całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Gotowy doprawić ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Szparagi
- Opublikowano: sobota, 06, luty 2021 12:50
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak