Krem pieczarkowy Gosi
Krem pieczarkowy Gosi0 out of 5 based on 0 voters.
Przepis dla miłośników gęstych zup. Tym razem przepis na krem pieczarkowy. Aby go wykonać potrzebujesz: pieczarek, cebuli, pora i bulionu.
Składniki:
- 1 kg pieczarek
- 1 cebula
- 1 por
- 4 ząbki czosnku
- ½ l bulionu
- ¼ l śmietany
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pieczarki obrać i pokroić na mniejsze kawałki.Pory oczyścić i również pokroić.Obraną cebule i czosnek drobno posiekać.Wszystkie składniki wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.Całość lekko przesmażyć.Następnie zalać bulionem.Gotować na małym ogniu około 15-20 minut.Po tym czasie zdjąć rondelek z ognia.Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu.Zaprawić go śmietaną.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem podgrzać, ale nie gotować.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: czwartek, 27, sierpień 2015 03:48
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa