Krem chrzanowy Matyldy
Krem chrzanowy Matyldy 1.00 out of 5 based on 1 voters.
Wypróbuj dziś przepis na pyszny krem chrzanowy przepisu Matyldy. Aby go wykonać będziesz potrzebować: chrzanu, selera, pietruszki, bulionu.
Składniki:
- 1 l bulionu warzywnego
- 3 łyżki startego chrzanu
- 300 g selera
- 2 pietruszki
- 1 łyżka sklarowanego masła
- 125 ml śmietany 30%
- 150 ml białego wytrawnego wina
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Wrzucić go do garnka z rozgrzanym masłem, lekko zeszklić.Seler i pietruszkę obrać po czym pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do czosnku.Chwilę trzymać na ogniu po czym zalać całość winem.Dusić około 5 minut.Po tym czasie wlać bulion.Gotować do miękkości warzyw.Wówczas dodać starty chrzan i śmietanę.Całość dokładnie zmiksować na gładki krem.Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: piątek, 04, czerwiec 2021 09:28
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa