Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem budyniowy

 

Składniki:

  • 8 żółtek
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 op. budyniu śmietankowego
  • 500 ml mleka
  • 150 g cukru kryształu
  • 200 – 250 g masła
  • 4 łyżki waniliowej kawy cappuccino

 

 

Sposób wykonania:

  1. Do szklanki mleka wsypać cukier oraz cukier waniliowy i doprowadzić do wrzenia.
    Następnie do reszty mleka dodać mąkę, budyń oraz żółtka, dokładnie wymieszać i przełożyć do gotującego się mleka.
    Całość dokładnie wymieszać a gdy zgęstnieje zdjąć do ostygnięcia.
    W między czasie masło utrzeć na puch po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo budyń a na koniec dodać jeszcze cappuccino.
    Dokładnie połączyć.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *