Kotlety z tuńczykiem i krakersami

16553
com_content.article
(Oddano 131 głosów z średnią 4.65 z 5)
Kotlety z tuńczykiem i krakersami 4.65 out of 5 based on 131 voters.


Składniki:


  • 25 krakersów
  • 2 puszki tuńczyka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • 6 łyżek majonezu
  • łyżka natki pietruszki
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • tarta bułka

Sposób wykonania:
  1. Krakersy pokruszyć po czym dodać do nich tuńczyka, jajka, posiekany czosnek i cebulę, majonez, musztardę oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.

     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi