Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z mięsa i ryżu

Skład:

  • 30dkg mięsa bez kości
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 1 jajo
  • 3 cebule
  • 3 łyżki posiekanej naci pietruszki
  • sól, pieprz
  • tarta bułka
  • tłuszcz do smażenia

Sposób wykonania:
Ryż ugotować na półsypko. Oczyszczone, umyte mięso zemleć w maszynce, dodać do ryżu. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na tłuszczu, dodać do masy mięsno – ryżowej, wymieszać z nacią pietruszki i jajem, posolić, przyprawić pieprzem. Z przygotowanej masy formować owalne kotlety, otaczać je w tartej bułce, smażyć na tłuszczu. Po usmażeniu wstawić na 10 minut do piekarnika. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym i surówką lub sałatką z warzyw.

 

 

1 comment for “Kotlety z mięsa i ryżu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *