Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z baraniny w słodkiej marynacie

Składniki:

  • 4 kotlety z mięsa baraniego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżeczki łagodnej przyprawy curry
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Miód wymieszać olejem, octem, sokiem z cytryny, czosnkiem oraz przyprawą curry.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do marynaty włożyć kotlety i wstawić do lodówki na kilka godzin.
    Po tym czasie mięso odsączyć z marynaty i każdy kotlet owinąć folią aluminiową.
    Piec na ruszcie około 25 minut.
    Pod koniec zdjąć folię aby mięso się zarumieniło.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *