Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety w pomarańczach

Składniki;

  • filet z kurczaka
  • 2 pomarańcze
  • sok z ½ cytryny
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

    Sposób wykonania:

    1. Filety rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 2 godziny.
      W między czasie z jeden Płowki pomarańczy wycisnąć sok a pozostałe pokroić w plastry.
      Następnie jajka rozbić z dodatkiem soku z cytryny i soku pomarańczowego.
      W powstałej masie maczać kurczaka, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju z jeden strony po czym je przewrócić i na każdym ułożyć plasterek pomarańczy.
      Przykryć i jeszcze chwile smażyć aby pomarańcze się podgrzały.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *