Kotlety rybne

26962
com_content.article
(Oddano 128 głosów z średnią 4.63 z 5)
Kotlety rybne 4.63 out of 5 based on 128 voters.


Składniki:


  • 1 kg mięsa z miruny
  • 1 mała główka czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • 2 jajka
  • 1 namoczona bułka kajzerka/odciśnięta/
  • 1 cebula
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka masła
  • smalec do smażenia
  • bułka tarta do panierowania


    Sposób przyrządzenia:

    Mięso przepuścić przez maszynkę, dodać przeciśnięty  przez praskę  czosnek, posiekany koperek, jajko i odciśniętą bułkę, doprawić do smaku solą i pieprzem , wymieszać z obraną, posiekaną, przeszkloną  na maśle cebulką. Z masy uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć  na rozgrzanym smalcu z każdej strony na złocisty kolor. Podawać z ziemniakami i ulubioną sezonową surówką.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi