Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety po bakonsku

Składniki:


  • 4kotlety schabowe,
  • 200g pieczarek,
  • cebula,
  • zielona papryka,
  • pomidor,
  • łyżeczka mielonej papryki,
  • łyżka maki,
  • smalec do smażenia,
  • sól, pieprz.

Sposób przyrządzenia:
Kotlety umyć, rozbić, posolić i odstawić na 30min.papryke,pomidora,grzyby umyć, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Kotlety oprószyć mąką i podsmażyć na smalcu. Wyjąć. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać grzyby, pomidora i paprykę. Podlać niewielka ilością wody i dusić pod przykryciem. Po 10 minutach włożyć kotlety i dalej dusić, aż mięso będzie miękkie. doprawić śmietaną, sola, pieprzem. Podawać z kluskami. Smacznego!!!

2 comments for “Kotlety po bakonsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *