Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety mielone z wątróbki

Składniki:

 

  • 30 dkg wątróbki
  • 10 dkg surowego boczku
  • 1 drobno pokrojona cebula
  • 1 mała, namoczona i odciśnięta bułeczka
  • olej
  • tarta bułka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, majeranek do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć mieszając, dodać pokrojoną wątróbkę, smażyć 5 minut, schłodzić. Zawartość patelni , boczek i bułeczkę zemleć w maszynce do mięsa, dodać jajko i przyprawy, dokładnie wymieszać. Z masy formować owalne kotlety, obtoczyć w tartej bułce, smażyć po 3 minuty z każdej strony. Podawać z jarzynami z  wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *