Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety drobiowe z jabłkami

Składniki:

  • 4 kotlety z piersi kurczaka
  • ½ szklanki wytrawnego białego wina
  • ½ kostki masła
  • 3 obrane kwaśne jabłka
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta cynamonu

    Sposób przyrządzenia:
    Kotlety umyć, lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć pieprzem, solą i obsmażyć na maśle około 15 minut z każdej strony. Zalać winem i po kilku minutach zdjąć z ognia. Obrane jabłka przeciąć na ósemki, usunąć gniazda nasienne, i na maśle podsmażyć posypując je cynamonem, dodać do kotletów i dusić jeszcze przez około 15-20 minut. Podawać gorące.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *