Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety drobiowe nadziewne wątróbką.

Skład:

  • piersi kurczaka
  • wątróbka drobiowa
  • jaja
  • bułka tarta
  • mąka
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Wątróbkę dokładnie wymyć i osuszyć, pokroić w słupki, obsmażyć na tłuszczu, przyprawić, odstawić do lodówki. W każdym filecie drobiowym ostrym nożem wykonać kieszeń uważając aby nie uszkodzić ścianek. Powstałą w ten sposób przestrzeń wypełnić kawałkami schłodzonej wątróbki., dokładnie spiąć wykałaczkami. Kotlet panierować w mące, a następnie w jajku i tartej bułce. Usmażyć na złoty kolor. Nadzienie kotletów można modyfikować zależnie od upodobań.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *