Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety cielęce w śliwkowej marynacie

Składniki:

  • 4 sznycle cielęce
  • 2 łyżki powideł śliwkowych
  • 2 łyżki wytrawnego białego wina
  • szczypta mielonego cynamonu
  • szczypta mielonego imbiru
  • szczypta mielonych goździków
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do rondelka przełożyć powidła śliwkowe.
Dodać białe wino, cynamon, imbir, goździki oraz sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie sznycle lekko rozbić dłonią i nasmarować marynatą.
Odstawić na 15 minut.
Po tym czasie piec na ruszcie w trakcie smarować pozostałą marynatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *