Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety cielęce Ilony

Składniki:

  • cielęcina 1 kg
  • jajko 2 sztuki
  • bułka tarta 1/2 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa 1 łyżka
  • curry 1/3 łyżeczki
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Cielęcinę należy pokroić w plastry, każdy z nich zbić za pomocą tłuczka
    kuchennego. Kolety należy oprószyć solą, pieprzem i curry. Jajka należy
    roztrzepać z oliwą. Kotlety należy moczyć w jajku, a następnie obtaczać
    w bułce tartej. Kotlety smażyć na rozgrzanym na patelni oleju z obu
    stron na złoto.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *