Kotlet mielony pychotka
Kotlet mielony pychotka4.38 out of 5 based on 330 voters.
Składniki:
50 dkg wieprzowiny
30 dkg wołowiny
20 dkg cielęciny
20 dkg piersi z drobiu
6-8 dkg bułki czerstwej
4 cebula
2 ząbki czosnku
2 jajka
bułka tarta
brokuł
ogórek kiszony
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz
zielenina do dekoracji

Sposób przyrządzenia:
Cebulę i czosnek obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu. Mięso umyć, odsączyć pokroić drobno. Bułkę namoczyć, odcisnąć, zemleć razem z mięsem, czosnkiem i częścią cebuli, połączyć z jajkiem, doprawić. Podzielić na porcje, formować w bułce tartej owalne kotlety, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, obrumienić z obu stron, potem dopiec w piekarniku. Brokuły ugotować w osolonej wodzie tak aby nie były zbyt miękkie. Na talerzu układami kotlet, obok podduszoną cebulkę i różyczki brokułu oraz kiszony ogórek. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.
- Szczegóły
- Kategoria: Inne mięsa
- Opublikowano: środa, 05, kwiecień 2006 00:00
- Izunia