Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet drobiowy w migdałowej skórce

Składniki:

    • 4 filety z kurczaka
    • 10 dkg chipsów ziemniaczanych
    • 5 dkg migdałów w płatkach
    • 2 łyżki mąki
    • 1-2 jajka
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Chipsy ziemniaczane rozkruszyć, wymieszać z migdałami. Mięso umyć osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem do mięsa, przyprawić, odstawić na 30 minut. Kotlety obtoczyć w mące, jajku, migdałowej panierce. Blachę do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej kotlety i piec w gorącym piekarniku przez około 20 minut.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *