Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Koperty z farszem tuńczykowym

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym
  • pół świeżej papryki
  • 4 ogórki konserwowe
  • mała cebula
  • dwie łyżeczki musztardy
  • jajko
  • pieprz

    Etapy przygotowania
    Ciasto rozkładamy na blasze i kroimy w kwadraty. Tuńczyka odsączamy z zalewy, łączymy z musztardą, pieprzem, pokrojoną w kosteczkę papryką i ogórkami oraz cebulą. Farsz nakładamy na kwadraciki i składamy w kopertki. Gotowe pakuneczki smarujemy rozmąconym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10-15 minut. Do farszu polecam dodać kapary

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Goplane

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *