Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowa sałatka z porów z warzywami i orzechami

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 25 dkg czerwonych rzodkiewek
  • 1 kg porów/ białe części/
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka chili
  • 3 łyżki soli
  • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżką  octu winnego

    Sposób przyrządzenia:
    Pory czyścić, umyć  i pokroić w plastry. Marchewkę  umyć , obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewkę umyć, oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę i czosnek obrać . Cebulę pokroić  w kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa wymieszać z solą, orzechami, octem i chili, przełożyć do wyparzonych umytych słoiczków, pasteryzować 15-20 minut. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *